Homepage

Image

De Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) is verantwoordelijk voor het medisch beleid in het woonzorgcentrum op niveau van de groep bewoners. De CRA werkt nauw samen met o.a. het zorgteam, directie en visiterende huisartsen. Op deze website vindt u: Informatie over de functie van CRA en de basisopleiding; Een overzichtskaart om een lokaal CRA platform te vinden in uw regio; Relevante nieuwsberichten, richtlijnen, materialen, navormingen en evenementen ter ondersteuning van het uitoefenen van de kerntaken van de CRA.

Lid van Domus Medica? Dan heeft u automatisch toegang tot alle informatie. Geen lid, maar wel CRA, huisarts, kringcoördinator of andere geïnteresseerde? Meld u dan gemakkelijk aan via de gele knop rechtsboven.

Nieuws
Het dagforfait F voor de CRA per dag per aanwezige bewoner is sinds 1 november aangepast en is nu 0,74 euro
Het gebruik van psychofarmaca in België is zorgwekkend. In 2022 namen ongeveer 3 miljoen Belgen minstens één psychofarmacon*. Dat is 1 Belg op 4. Slaap- en kalmeermiddelen worden het vaakst genomen, op de voet gevolgd door antidepressiva. Psychofarmaca zijn nochtans niet zonder risico. Als voorschrijvers spelen wij een belangrijke rol in een bewust
Dit najaar start het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen in samenwerking met Domus Medica, een gratis opleiding voor de nieuwe functie van referentiearts dementie. De inschrijvingen liepen heel vlot binnen, waardoor de 90 beschikbare plaatsen al zijn ingenomen. U kunt zich nog wel op de reservelijst plaatsen.Meer informatie over het project en
Agenda
11 januari 2024

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en expertisecentrum dementie Tandem vzw organiseren een vormingsdag over fixatie bij personen met dementie.