Homepage

Image

De Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) is verantwoordelijk voor het medisch beleid in het woonzorgcentrum op niveau van de groep bewoners. De CRA werkt nauw samen met o.a. het zorgteam, directie en visiterende huisartsen. Op deze website vindt u: Informatie over de functie van CRA en de basisopleiding; Een overzichtskaart om een lokaal CRA platform te vinden in uw regio; Relevante nieuwsberichten, richtlijnen, materialen, navormingen en evenementen ter ondersteuning van het uitoefenen van de kerntaken van de CRA.

Lid van Domus Medica? Dan heeft u automatisch toegang tot alle informatie. Geen lid, maar wel CRA, huisarts, kringcoördinator of andere geïnteresseerde? Meld u dan gemakkelijk aan via de gele knop rechtsboven.

Nieuws
Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de "Journées d’Automne" dit jaar op 17 en 18 oktober 2024 in het Palais des Congrès zullen plaatsenvinden (Luik). Het volledige programma zal binnenkort op onze website beschikbaar zijn. Er zal een sessie met mondelinge en posterpresentaties worden georganiseerd. De prijzen voor de beste mondelinge
Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen organiseert in alle Vlaamse provincies en Brussel 9 gratis filmvoorstellingen. Zo bouwen de Expertisecentra Dementie met de steun van de Vlaamse overheid aan een dementie-inclusieve samenleving.
De nationale raad van de Orde der artsen heeft op 9 december 2023 de vraag onderzocht of een coördinerend en raadgevend arts (CRA) van een woonzorgcentrum als eerste of tweede geraadpleegde arts mag optreden in het kader van een euthanasieprocedure van een bewoner.
Agenda
17–18 oktober 2024

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de "Journées d’Automne" dit jaar op 17 en 18 oktober 2024 in het Palais des Congrès zullen plaatsenvinden (Luik).
 
Het volledige programma zal binnenkort op onze website beschikbaar zijn.